Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van Tonijn
PT30M
Carpaccio van Tonijn
Een heerlijk carpaccio van tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van Tonijn te bereiden
Zorg dat de tonijn licht aangevroren is en snijd deze dan in zo flinterdun mogelijke plakjes met het scherpste mes dat we in huids hebben.
Maar meng eerst de visfond, aceto, droge sherry, fijngesneden olijven en gedroogde tomaten plus de olijfolie tot een dressing.
Breng op smaak met versgemalen peper en wat fijn zeezout.
Leg de flinterdunne plakjes rauwe tonijn waaiervormig op de borden.
Sprenkel er royaal de dressing over, dek af met plasticfolie en zet koel weg tot uitserveren.
Vlak daarvoor de pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan.
Elk bord royaal bestrooien met pijnboompitten en fijngehakte bieslook.
Serveer met Italiaans stokbrood en gezouten roomboterballetjes
Maar meng eerst de visfond, aceto, droge sherry, fijngesneden olijven en gedroogde tomaten plus de olijfolie tot een dressing.
Breng op smaak met versgemalen peper en wat fijn zeezout.
Leg de flinterdunne plakjes rauwe tonijn waaiervormig op de borden.
Sprenkel er royaal de dressing over, dek af met plasticfolie en zet koel weg tot uitserveren.
Vlak daarvoor de pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan.
Elk bord royaal bestrooien met pijnboompitten en fijngehakte bieslook.
Serveer met Italiaans stokbrood en gezouten roomboterballetjes