KookJij

Carpaccio van Tonijn

Een heerlijk carpaccio van tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van Tonijn te bereiden

Zorg dat de tonijn licht aangevroren is en snijd deze dan in zo flinterdun mogelijke plakjes met het scherpste mes dat we in huids hebben.
Maar meng eerst de visfond, aceto, droge sherry, fijngesneden olijven en gedroogde tomaten plus de olijfolie tot een dressing.
Breng op smaak met versgemalen peper en wat fijn zeezout.
Leg de flinterdunne plakjes rauwe tonijn waaiervormig op de borden.
Sprenkel er royaal de dressing over, dek af met plasticfolie en zet koel weg tot uitserveren.
Vlak daarvoor de pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan.
Elk bord royaal bestrooien met pijnboompitten en fijngehakte bieslook.
Serveer met Italiaans stokbrood en gezouten roomboterballetjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst