Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio
PT10M
Carpaccio
Een heerlijk carpaccio recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
hennie de bruijn
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
145
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
hennie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio te bereiden
Sla aanmaken zoals je gewend bent.
Midden op het bord de sla op een hoopje neerleggen.
Daar de carpaccio overheen leggen zo netjes mogelijk en bestrooien met de saus die erbij zit en de kaas.
Dan de kaas die je naar eigensmaak gekocht heb erover strooien.
Versieren met bovenop 2 kaasstengels
wat sprietjes bieslook en wat kersentomaatjes.
Stokbrood erbij en lekker eten.
Midden op het bord de sla op een hoopje neerleggen.
Daar de carpaccio overheen leggen zo netjes mogelijk en bestrooien met de saus die erbij zit en de kaas.
Dan de kaas die je naar eigensmaak gekocht heb erover strooien.
Versieren met bovenop 2 kaasstengels
wat sprietjes bieslook en wat kersentomaatjes.
Stokbrood erbij en lekker eten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Alex zegt:
Alex zegt:
moon zegt:
john verlinden zegt:
Jamie zegt:
camilla zegt:
hennie brouwer zegt:
pascal zegt:
ik ben nu aan het leren voor kok, en de manier hoe wij het op stage doen is als volgt:
een klein handje gemengde sla in het midden, daar leggen we rondom het bord plakjes carpaccio van de ossenhaas en werken steeds naar binnen todat de carpaccio de sla bedeket, vervolgens wat pijnpoompitten dressing 3 zongedroogde tomaatjes en een beetje fiso in het midden als afgarnering,
de dressing die wij gebruiken is
8 el balsamico azijn
2 el olijfolie
1 el honing
lekker lekker:D
Moon zegt:
Hilde zegt: