Recept
« Terug naar recepten
Cassoulet met tonijn
PT30M
Cassoulet met tonijn
Een heerlijk cassoulet met tonijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassoulet met tonijn te bereiden
Voorbereiden:
Snijd de gepelde uien in dunne ringen.Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle repen.Bestrooi de tonijn met peper en zout.Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
Bereiden:
Verhit 4 el.olijfolie in een royale pan.Bak de uiringen in ca.15 min.zacht en glazig.Doe de stukjes gedroogde tomaten en de bleekselderij erbij.Bak alles al roerend enkele min.Roer de olijven erdoor.giet een beetje water in de pan om aanbranden te voorkomen.Verwarm deze cassoulet op een laag vuur terwijl de vis wordt gebakken.Verhit 2 el.olijfolie in een koekepan en bak de tonijnfilets ca.3 min.per kant.De filets is dan van binnen rosé.Verdeel de cassoulet over vier borden en leg er een stuk tonijn bovenop.
Snijd de gepelde uien in dunne ringen.Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle repen.Bestrooi de tonijn met peper en zout.Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
Bereiden:
Verhit 4 el.olijfolie in een royale pan.Bak de uiringen in ca.15 min.zacht en glazig.Doe de stukjes gedroogde tomaten en de bleekselderij erbij.Bak alles al roerend enkele min.Roer de olijven erdoor.giet een beetje water in de pan om aanbranden te voorkomen.Verwarm deze cassoulet op een laag vuur terwijl de vis wordt gebakken.Verhit 2 el.olijfolie in een koekepan en bak de tonijnfilets ca.3 min.per kant.De filets is dan van binnen rosé.Verdeel de cassoulet over vier borden en leg er een stuk tonijn bovenop.
Depaemelaere Jacques zegt: