KookJij

Cassoulet met Varkensvlees en Confit de Canard

Een heerlijk cassoulet met varkensvlees en confit de canard recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1020 min
Personen: 10 - 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cassoulet met Varkensvlees en Confit de Canard te bereiden

1).Nadat de bonen in de week zijn gezet (12 uren) wordt het gehakt aangemaakt voor het worstevlees.
2).Alle worst ingredienten worden goed door elkaar gemengd en ook 12 uur weggelegd om de smaken te laten intrekken.
3).De geschoonde, geweekte en gespoelde bonen in een flinke pan opzetten met ui, knoflook, thijm, rozemarijn, laurier, sambal, peper, zout en water (tot 2 cm boven het bonen-niveau) en aan de kook brengen. Vanaf dat moment het vuur zo laag mogelijk zetten, terwijl het bonennat blijft koken (borrelen). Doorgaan tot de bonen zacht zijn en vervolgens de bonen laten afkoelen in het eigen kookvocht.
4).Verhit de olijfolie en schroei daarin dicht de blokken varkensvlees. Doe dan de knoflook er bij en blijf even roeren.
5).Vervolgens gaat de wijn er bij en de rozemarijn. Dit koken we voor de helft in.
6).Dan gaat de bouillon er bij en we koken door tot al het vlees boterzacht is geworden (zo nodig bijvullen met heet water). Af laten koelen in eigen vocht.
7).In een schone anti-aanbakpan wordt het worstevlees in het eendenvet gaar gebakken.
8).In een andere schone anti-aanbakpan in verhit eendenvet de pancetta bruin bakken en uit bakken.
9).Vervolgens doen we dat ook met respectievelijk de wortelen, ui + knoflook + tomaten uit blik.
10.Dan doen we wortels, ui+ knoflook + tomaat bij elkaar en laten dat nog eens een tijdje doorsudderen tot een dikke saus is verkregen.
1).Nu de bonen afgieten (vocht bewaren) en de helft van de bonen in een grote ovenschaal storten.
12).Op de bonenlaag het varkensvlees verdelen en vervolgens het pancetta-tomatenmengsel en dan het worstevlees mengsel. Tot slot de confit de canard (alles).
13).Dan de tweede laag bonen over de ovenschaal verdelen en de rest van het varkensvlees en pancetta-tomatenmengsel.
14).Dan mag het bonenvocht er bij en de andere kookvochten, tot de bonen zo goed als onder staan.
15).Dit geheel met deksel gaat 45 minuten in de oven die op 180 graden Celsius staat.
16).We halen de schotel er weer uit en verdelen vervolgens de broodkruimels, kaas, nog eens een paar lepels eenden- cq ganzenvet en helft gesnipperd peterselieblad + de citroenrasp over het oppervlak en zetten opnieuw de schotel in de oven voor 45 minuten zonder deksel.
17).De schotel wordt dan weer uit de oven gehaald en dan bestrooid met de rest van de peterselie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Geef er een groene salade bij en wat warm, knapperig vers gebakken brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst