KookJij

Catalaanse ovenschotel met kabeljauw

Catalaanse ovenschotel met kabeljauw
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Catalaanse ovenschotel met kabeljauw te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg alle groenten en knoflook er heel op.
  3. Besprenkel met 3 el olijfolie en zout.
  4. Leg de kabeljauwfilets op een andere bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie.
  5. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  6. Haal de groenten uit de oven en dek af met een theedoek.
  7. Verlaag de oven van 220 naar 180 graden en zet de kabeljauw samen met het Turks brood 8 min. in de oven.
  8. Knijp de knoflook uit zijn schil en prak fijn met 1 el olijfolie.
  9. Verwijder met een mes en vork de oneetbare delen van de gare groenten en scheur of snijd ze in grove stukken.
  10. Verdeel de groenten over de borden, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met peterselie.
  11. Leg de groene olijven en de kabeljauwfilet erbij en serveer met Turks brood.
  12. Tip: ook lekker met onze vega balletjes in plaats van kabeljauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst