Recept
« Terug naar recepten
Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes)
PT30M
Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes)
Een heerlijk cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes) te bereiden
Pel de ui,snipper hem fijn en meng het door het gehakt.Pers de 3 tenen knoflook er boven uit.Meng alle ingredenten goed door elkaar en rol van het gehaktmengsel kleine "worstjes"van.Zet ze even in de koelkast om mooi stevig te worden en rooster ze onder de grill (op een stuk aluminiumfolie) bruin en gaar in 8 a 10 min.Steekze evt.eerst aan een sate-pen,dat is makkelijker met het draaien.Serveer de vleesrolletjes met wat dunne uieringen en zigeunersaus uit een potje.Een simpele salade smaakt er lekker bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mira Slot zegt:
In Kroatie en Servie serveren ze er ook Ajvar bij. Dit is paprikasaus en hoort niet niet.
In restaurants kun je het bestellen samen met patat. Niet doen! Alleen bestellen en eten in een cevapdjinica (=cecapcicibakkerij of -eethuis).
Een haring eet je ook aan de kar en niet in een restaurant.
monique ottenbros zegt:
I.k zegt:
a pecinovic zegt:
Maar je kan echt nooit zeggen dat ze uit Hongarije komen. Fout.. :)
thea zegt:
Nico van der Ende zegt:
Gerard zegt:
Gerard zegt:
Hongarije IS geen Slavisch land...... (kijk maar op wikipedia). En de naam wijst duidelijk op een Slavische afkomst. Dat ze er in Duitsland dol op zijn doet daar weinig aan af.... Ook de kruiderij is typisch Slavisch..... Gerard
AnnikaT zegt:
Mira Slot zegt:
In Kroatie en Servie serveren ze er ook Ajvar bij. Dit is paprikasaus en hoort niet niet.
In restaurants kun je het bestellen samen met patat. Niet doen! Alleen bestellen en eten in een cevapdjinica (=cecapcicibakkerij of -eethuis).
Een haring eet je ook aan de kar en niet in een restaurant.