KookJij

Poolse gehaktkoekjes

Tijdens onze vakantie in Polen trakteerde mijn Poolse schoonzus ons op deze heerlijke gehaktkoekjes. Zij maakte ze van gemalen kalkoenvlees. Ik heb ze van rundergehakt gemaakt en er een beetje een eigen smaak aangegeven. Ze smaakten heerlijk
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poolse gehaktkoekjes te bereiden

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het gehakt goed met de uisnippers, knoflook, ei, 1 1/2 eetlepel
    bloem, peper, zout en kruiden. Maak hiervan platte koekjes.
  2. Verhit de olie. Bestrooi de gehaktkoekjes aan beide zijden met wat bloem.
  3. Bak de gehaktkoekjes gaar en bruin.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De gehaktkoekjes zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar ook koud op een boterham

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst