Recept
« Terug naar recepten
Poolse gehaktkoekjes
PT15M
Poolse gehaktkoekjes
Tijdens onze vakantie in Polen trakteerde mijn Poolse schoonzus ons op deze heerlijke gehaktkoekjes. Zij maakte ze van gemalen kalkoenvlees. Ik heb ze van rundergehakt gemaakt en er een beetje een eigen smaak aangegeven. Ze smaakten heerlijk
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poolse gehaktkoekjes te bereiden
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het gehakt goed met de uisnippers, knoflook, ei, 1 1/2 eetlepel
bloem, peper, zout en kruiden. Maak hiervan platte koekjes. - Verhit de olie. Bestrooi de gehaktkoekjes aan beide zijden met wat bloem.
- Bak de gehaktkoekjes gaar en bruin.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De gehaktkoekjes zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar ook koud op een boterham