Recept
« Terug naar recepten
Ceviche van kabeljauw
PT150M
Ceviche van kabeljauw
Een heerlijk ceviche van kabeljauw recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
110 kCal energie
18 Gram eiwit
2 Gram vet
5 Gram koolhydraten
18 Gram eiwit
2 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ceviche van kabeljauw te bereiden
Snijd de vis in plakjes van 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in dunne reepjes en voeg ze toe aan het limoensap.
Rasp de gember erboven en roer er de suiker en 1 theelepel zout door.
Schenk dit mengsel over de vis.
Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
Verdeel de plakjes vis over 4 borden.
Schep er een klein beetje marinade op en bestrooi met de koriander.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in dunne reepjes en voeg ze toe aan het limoensap.
Rasp de gember erboven en roer er de suiker en 1 theelepel zout door.
Schenk dit mengsel over de vis.
Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
Verdeel de plakjes vis over 4 borden.
Schep er een klein beetje marinade op en bestrooi met de koriander.