Recept
« Terug naar recepten
Chakchouka met paprika
PT40M
Chakchouka met paprika
Een heerlijk chakchouka met paprika recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chakchouka met paprika te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.Leg de paprika`s op een bakplaat en rooster ze 30 min.Doe de paprika in een plasticzak en laat deze 4 min liggen.Verwijder het vel en de zaadlijsten,maar spoel de paprika niet af.Snijd de paprika in vierkante stukjes en houd ze apart.Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.Bak de uien 10 min.Voeg de knoflook en tomaat toe en draai het vuur middelhoog.Breng op smaak met zout en peper en bak het knoflook tomaatmengsel nog 4 min.Voeg de paprikastukjes toe en bak nog 5 min.Schep alles goed door elkaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Cyberbabe zegt: