Recept
« Terug naar recepten
Champagne bessenterrine
PT30M
Champagne bessenterrine
Een heerlijk champagne bessenterrine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
feestrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champagne bessenterrine te bereiden
1. Kook 3,5 dl water met de suiker, de grenadine en de sinaasappelschil. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zeef de sinaasappelschil eruit en los de geweekte gelatineblaadjes op. Voeg de champagne toe. Schenk 1,25 l van het mengsel in de terrine en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
2. Leg het fruit bovenop deze eerste laag en vul de terrine met de champagnegelei. Laat het geheel stijf worden. Om deze gelei uit de terrine te halen, zet u de vorm kort in heet water en keert hem dan om. Serveren met room en ijs.
2. Leg het fruit bovenop deze eerste laag en vul de terrine met de champagnegelei. Laat het geheel stijf worden. Om deze gelei uit de terrine te halen, zet u de vorm kort in heet water en keert hem dan om. Serveren met room en ijs.