Recept
« Terug naar recepten
Champagnetaartje met bramen
PT90M
Champagnetaartje met bramen
Een heerlijk champagnetaartje met bramen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champagnetaartje met bramen te bereiden
Kook de champagne samen met de suiker in tot 7,5 dl., voeg de gelatine toe en laat het vervolgens afkoelen.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel deze door de wijn.
Schep de massa in de ringen of de kopjes en laat deze opstijven in de koeling.
Knip van vetvrij papier brede banen, iets breder dan de hoogte van het taartje.
Smelt de witte chocolade iets warmer dan lichaamstemperatuur en smeer het met een paletmesje op het papiertje.
Wikkel het “ chocoladepapiertje” om het uit de vorm gehaalde taartje.
Laat de chocolade opstijven in de koeling.
Garneer het taartje met bramen.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel deze door de wijn.
Schep de massa in de ringen of de kopjes en laat deze opstijven in de koeling.
Knip van vetvrij papier brede banen, iets breder dan de hoogte van het taartje.
Smelt de witte chocolade iets warmer dan lichaamstemperatuur en smeer het met een paletmesje op het papiertje.
Wikkel het “ chocoladepapiertje” om het uit de vorm gehaalde taartje.
Laat de chocolade opstijven in de koeling.
Garneer het taartje met bramen.