Recept
« Terug naar recepten
Champignon-ketjapsoep
PT30M
Champignon-ketjapsoep
Een heerlijk champignon-ketjapsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignon-ketjapsoep te bereiden
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- (Snijd ondertussen de kipfilet in kleine reepjes.)
- Zodra het water kookt, roer even goed door zodat de bouillonblokjes oplossen.
- Voeg de kipfiletreepjes toe en laat het geheel even koken zodat de kip gaar wordt. Zet het vuur daarna laag.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren (als ze heel groot zijn nog wat kleiner).
- Maak de prei schoon en snijd ze in stukken van ca.4 cm.
Snijd deze stukken daarna in fijne reepjes.
- Voeg de champignons en de prei toe aan de bouillon.
- Voeg een flinke scheut ketjap toe en roer het geheel even door.
- Zet het vuur laag en laat alles even rustig doorkoken.
- Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat ketjap toe.
- Als de champignons en de prei gaar/ zacht zijn, voeg dan de taugé toe.
- (Snijd ondertussen de kipfilet in kleine reepjes.)
- Zodra het water kookt, roer even goed door zodat de bouillonblokjes oplossen.
- Voeg de kipfiletreepjes toe en laat het geheel even koken zodat de kip gaar wordt. Zet het vuur daarna laag.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren (als ze heel groot zijn nog wat kleiner).
- Maak de prei schoon en snijd ze in stukken van ca.4 cm.
Snijd deze stukken daarna in fijne reepjes.
- Voeg de champignons en de prei toe aan de bouillon.
- Voeg een flinke scheut ketjap toe en roer het geheel even door.
- Zet het vuur laag en laat alles even rustig doorkoken.
- Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat ketjap toe.
- Als de champignons en de prei gaar/ zacht zijn, voeg dan de taugé toe.
Leny de Bruin-Arts zegt: