Recept
« Terug naar recepten
Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus
PT25M
Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus
Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus te bereiden
- Meng in een grote kom 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Borstel de champignons schoon en snijd deze doormidden.
- Voeg de champignons toe aan de kom en meng goed, zodat alle champignons bedekt zijn met de marinade.
- Laat minstens 15 minuten marineren.
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Rijg de gemarineerde champignons aan spiesjes.
- Verwarm de grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.
- Grill de champignon spiesjes 5-7 minuten per kant, of tot de champignons goudbruin en gaar zijn.
- Bereid de kant-en-klare pindasaus volgens de instructies op de verpakking en voeg eventueel nog een theelepel sambal oelek toe om de saus extra lekker te maken.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd de paksoi grof.
- Voeg de gesneden paksoi toe en roerbak 3-4 minuten, tot de paksoi begint te slinken, maar nog knapperig is.
- Snijd de knoflook fijn.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot deze begint te geuren.
- Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus, zout en peper.
- Roer goed door.
- Verdeel de rijst over 4 borden.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.
- Schep de gewokte paksoi en plakjes avocado op de rijst.
- Plaats de champignon spiesjes op de borden.
- Schenk de pindasaus over de champignon spiesjes en garneer eventueel met koriander.