KookJij

Champignon-tomatentaart

Een heerlijk champignon-tomatentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignon-tomatentaart te bereiden

Bereiding:
Een gistdeeg maken. Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk. Een kuiltje maken in 250g bloem en de gist hierin gieten. Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen. 1/3 van de boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad. Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten.
De tomaten pellen en in stukjes verdelen. De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.

De ui fijnhakken en aanfruiten in boter. Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven. Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen.

De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden. Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd.

De rest van de bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden.

Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen.

Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen.

Bestrooien met Brugse Belegen en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Warm serveren.











Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
chajaenyael,
Leuke reactie, veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
chajaenyael

chajaenyael zegt:
Super lekker, echt een aanrader voor de mensen en ook nog een spectaculaire verassing:):):)