KookJij

Champignonbeignets

Een heerlijk champignonbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wannee Amsterdam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonbeignets te bereiden

- Maak de champignons schoon en verwijder het harde stukje van de voet. Bestrooi de champignons met selderijzout.
- Roer een glad beslag van ei, bloem, zout en melk.
- Prik een champignon aan een houten prikker en doop hem in het beslag.
- Verhit de olie tot er damp vanaf komt (ongeveer 180°C). Frituur de champignonbeignets hierin goudbruin.
- Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Layla,dit kan niet anders dan lekker zijn.
En Liske bedankt voor die suggestie van andere ingrediënten,die zich ook goed schijnen te lenen voor dergelijke lekkere warme hapjes.
Nu ga ik experimenteren voor de juiste dip,die erbij hoort.
Sonyanijntje

Sonyanijntje zegt:
@Beau09: Je kan aan de kleur zien wanneer ze klaar zijn. Dat duurt niet zo lang.
beau09

beau09 zegt:
Hoelang doe je ze dan in de frituur?:)
Liske

Liske zegt:
Erg lekker, mijn moeder maakte ze vroeger ooit met oud & nieuw. Ook met bloemkoolroosjes en geblancheerde spruitjes. Weer eens iets anders dan oliebollen! Met een lekkere dipsaus...