KookJij

Champignonpuddinkjes met tomatensaus

Een heerlijk champignonpuddinkjes met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: telegraaf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonpuddinkjes met tomatensaus te bereiden

Bereidingswijze :
Warm de oven voor op 180 graden.Hak de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of hakmolen. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Hak de champignons fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak ui en champignon op een laag vuur ca. 5 minuten. Doe het over in een keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel. Klop het ei los in een kommetje. Doe gehakte pistachenootjes, ei, melk en mosterd bij de champignon-uipuree in de keukenmachine en laat het 15 seconden meedraaien. Breng op smaak met peper en zout. Vet 2 soufflébakjes in met boter. Verdeel de puree over de bakjes. Dek af met aluminiumfolie en zet het ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de inhoud stevig is. Doe wortel, gepelde tomaten met het sap en de fijngehakte ui in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Neem het deksel van de pan en laat het mengsel op een hoog vuur inkoken tot de saus is ingedikt. Draai de saus glad in een keukenmachine of druk het door een zeef. Schep de saus op 2 bordjes. Stort er de champignonpuddinkjes op. Garneer het met wat lange sprieten verse bieslook.Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst