Recept
« Terug naar recepten
Champignonragout
PT30M
Champignonragout
Lekker makkelijk wintermaaltje
Recept van:
Irene Hehenkamp
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ooit gekregen maar inmiddels eigen draai aan gegeven.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonragout te bereiden
- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Fruit de uit in een (grote) koekenpan aan en voeg de champigons toe. Bak dit goudbruin.
- Verwarm de melk en los hier de bouillonblokjes in op.
- Maak een roux van boter en bloem en voeg hier geleidelijk de melk aan toe.
- Voeg de champignonmix toe aan melkroux.
- Voeg als laatste de creme fraiche toe.
- Maak af met zout, peper en eventueel verse kruiden naar smaak.
- Van de bladerdeegplakjes maak je bakjes, leuke vormpjes of bekleed je kleine schaaltjes. Hierin kan je straks de ragout serveren, of juist om de ragout mee te garneren; net hoe je het zelf leuk vind om te serveren.
Mijn kookverhaal (Irene Hehenkamp)
Dit recept maak ik als ik veel champignons, ui en of knoflook 'over' heb. Ook ideaal bij weinig tijd. Ik maak het ook wel eens 's avonds zodat het de avond erop alleen even opgewarmd hoeft te worden.
Irene Hehenkamp zegt:
Mijn man en ik eten het weleens als hoofdgerecht. Maar bij een dineetje kan het ook als voorgerecht, maar dan niet teveel want het valt best zwaar.