Recept
« Terug naar recepten
Champignons gevuld met zalmragout
PT30M
Champignons gevuld met zalmragout
Een heerlijk champignons gevuld met zalmragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons gevuld met zalmragout te bereiden
1. Dit gerecht kan ook in de magnetron worden bereid. In de combinatiemagnetron voorverwarmd op 225 graden Celsius, bakt u de champignons in circa 5-6 minuten op 300-400 Watt goudbruin en gaar.
2. Verwijder de steeltjes van de champignons en maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder de graatjes en de velletjes. Roer de bechamelsaus en verse roomkaas met mierikswortel door elkaar en schep de prei en zalm erdoor.
3. Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Vul intussen de champignons hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verkruimel de beschuit en strooi het kruim over de champignons, leg op elke champignon een klontje boter. Bak de gevulde champignons in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
TIPS
- Ook lekker om als hoofdgerecht te serveren met aardappelkroketjes en een tomatensalade.
2. Verwijder de steeltjes van de champignons en maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder de graatjes en de velletjes. Roer de bechamelsaus en verse roomkaas met mierikswortel door elkaar en schep de prei en zalm erdoor.
3. Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Vul intussen de champignons hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verkruimel de beschuit en strooi het kruim over de champignons, leg op elke champignon een klontje boter. Bak de gevulde champignons in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
TIPS
- Ook lekker om als hoofdgerecht te serveren met aardappelkroketjes en een tomatensalade.