Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep
PT35M
Champignonsoep
Een heerlijk champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep te bereiden
Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. In (soep)pan boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons en tijm toevoegen en ca. 4 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Cognac, bouillontabletten en 3/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken. Tijm verwijderen. Op smaak brengen met truffelolie, zout en peper.
Tip: Roer voor een romig effect 1 dl slagroom door de soep.
Tip: Roer voor een romig effect 1 dl slagroom door de soep.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bubbels zegt:
HarryLohr zegt:
HarryLohr zegt:
addie zegt:
kookgroetjes, Addie.
annie zegt:
Een leuke tip zal dit zeker ook eens uitproberen.
Scheelt inderdaad met gewichtstoename.
mmeeuwissen zegt:
:)