Recept
« Terug naar recepten
Charlotte
PT60M
Charlotte
Een heerlijk charlotte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Charlotte te bereiden
Zet het water op met de sinaasappelschil en laat het 15 min.trekken.Zet de gelatine in ruim koud water in de week.Haal de sinaasappelschil uit het water en los de goed uitgeknepen gelatine in het water op.Los 125 gram van de suiker in het mengsel op en voeg er de citroensap en sinaasappelsap toe.Klop de eiwitten en 200 ml. van de slagroom afzonderlijk stijf.Laat het sinaasappelsapmengsel afkoelen tot het nèt gelei-achtig wordt.Leg de eiwitten op de slagroom en spatel het sinaasappelmengsel hierdoor.Zet langs de wand van een hoge en gladde vorm de lange vingers.Bestrijk de bodem met olie en schep de "vla"erin.Laat deze opstijven.Stort de pudding op een schaal en strik de lint er omheen.Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf en geef de charlotte mooie toeven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Yoghurt is makkelijk zelf te maken, als je het wil weten zoek ik het voor je uit
Hans:):)
goovaerts ria zegt: