KookJij

Charlotte met sinaasappel en muntgelei

Een heerlijk charlotte met sinaasappel en muntgelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Charlotte met sinaasappel en muntgelei te bereiden

Bekleed de bodem en de zijkanten van de charlottevorm met de lange vingers. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en bewaar deze in de koelkast tot gebruik. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het sinaasappelsap met de schilletjes aan de kook en laat dit een paar minuten door-koken. Voeg nu de uitgeknepen gelatineblaadjes er aan toe en meng dit goed door elkaar. Giet het geheel in een ruime kom en laat het op ijswater opstijven. Als het geheel lobbig begint te worden, geleidelijk de slagroom erdoor mengen en het geheel in de vorm scheppen. Strijk de bovenkant glad en laat dit, afgedekt met plasticfolie, in de koelkast 1 uur opstijven. Breng in de tussentijd de wijn aan de kook en doe hier de 2 uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat dit ook op ijswater opstijven. Roer op het laatst de gehakte munt erdoor en laat dit nu in een schaaltje in de koelkast opstijven. Snijd hier als het stijf is blokjes van. Zet de charlottevorm even in een heet waterbad en leg er een bord op. Draai dit nu voorzichtig om en plaats de charlotte op een mooie schaal. Garneren met de blokjes muntgelei, slagroom, partjes sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst