Recept
« Terug naar recepten
Chateaubriand met aardappelrösti
PT25M
Chateaubriand met aardappelrösti
Een heerlijk chateaubriand met aardappelrösti recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chateaubriand met aardappelrösti te bereiden
Plet de mosterdzaadjes.
Snij de kaas in blokjes.
Was, schil en rasp de aardappelen en wortelen. (Was ze niet meer nadat ze geschild zijn.)
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Bak het vlees 2 min. op een hoog vuur zonder erin te prikken of het te verschuiven. Draai om en bak ook de andere kant gedurende 2 min. Kruid met peper en zout.
Zet het vuur lager en laat nog enkele min. verder bakken (de duur is afhankelijk van de dikte). Draai het vlees tussendoor eens om.
Meng de aardappelen met de wortelen en kruid met de mosterdzaadjes, peper en zout.
Verhit 5 eetl. olijfolie in een pan. Schep 1 eetl. aardappel-wortelmengsel in de pan en druk dit hoopje goed aan zodat u een röstipannenkoekje bekomt. Maak zo verschillende rösti’s tot het mengsel op is. Bak elke rösti gedurende 3 min. aan elke zijde.
Haal het vlees uit de braadpan en hou warm. Giet de witte wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg er de blokjes kaas aan toe en laat al roerend smelten. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout.
Leg op elk bord 1 biefstuk en lepel er de kaassaus rond. Leg 2 à 3 röstipannenkoekjes op een bord. Serveer met een witloofslaatje dat u besprenkelt met wat citroensap en kruidt met peper en zout.