Recept
« Terug naar recepten
Chebakia
PT30M
Chebakia
Een heerlijk chebakia recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Naoual Misslala.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chebakia te bereiden
Een deeg maken van bloem, hele eieren, boter, oranjebloesem, olie en sesamzaadjes. Het deeg uitrollen tot een halve cm. dikte. In repen snijden en creatief vouwen zoals een bloem. In frituurolie (zuivere olie) bakken tot het gerecht lichtbruin is.
Ondertussen de honing opwarmen op een zacht vuurtje zodat deze vloeibaar wordt. Het gebak enkele seconden in de warme honig dompelen.
Op een bord leggen en er onmiddelijk met sesamzaadjes bestrooien.
Ondertussen de honing opwarmen op een zacht vuurtje zodat deze vloeibaar wordt. Het gebak enkele seconden in de warme honig dompelen.
Op een bord leggen en er onmiddelijk met sesamzaadjes bestrooien.
sarah zegt: