Recept
« Terug naar recepten
Cheescake met limoen
PT50M
Cheescake met limoen
Een heerlijk cheescake met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheescake met limoen te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng de boter en marmelade erdoor.verdeel dit mengsel over de bodem en tegen de zijwand van een ingevette springvorm(24 cm)en druk het goed aan.Meng in een kom de kwark met de eieren,suiker en het limoensap met de handmixer tot een dikke créme.verdeel de créme over de cakebodem en strijk de bovenkant glad.bak de cheesecake in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.Schakel de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen.Zet de taart daarna nog 2 uur in de koelkast.Lekker met stijfgeklopte slagroom en rood fruit
chaim zegt: