Recept
« Terug naar recepten
Cheese cake
PT70M
Cheese cake
Een heerlijk cheese cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheese cake te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg bakpapier op de springvormbodem en maak de rand vast. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan. Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en 1 theelepel balsamicoazijn door de roomkaas. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake midden in de oven in 50 minuten gaar. Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met muntblaadjes en een schep peer.
shommel zegt: