Recept
« Terug naar recepten
Cheviche van zeebaars
PT40M
Cheviche van zeebaars
Een heerlijk cheviche van zeebaars recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheviche van zeebaars te bereiden
Snipper de sjalot en snij de zeebaars in fijne blokjes, meng en voeg limoensap en peper en zout toe. Blancheer de koolbladeren kort en spoel onder koud water. Steek 4 cirkels uit elk blad. Steek 2 cirkels uit elk plakje parmaham. Frituur het vel van de vis en kruid met iets zout.
Presentatie:
Leg in een ring eerst een hamcirkel, dan kool, zeebaars etc. Leg op elk torentje een stukje gefrituurd vel en garneer met zalmeitjes.
Presentatie:
Leg in een ring eerst een hamcirkel, dan kool, zeebaars etc. Leg op elk torentje een stukje gefrituurd vel en garneer met zalmeitjes.
Hans Hermus zegt:
Ik heb de zalmeitjes niet gebruikt, maar maakte in plaats daarvan een dillesaus die koud werd geserveerd onder het torentje.
Bovenop het torentje garneerde ik niet met het gefrituurde vel, maar met gefrituurde schijfjes pastinaak, schijfjes wortel en gefrituurde kleine stukjes ui.
Daarbovenop nog een toefje rode bieten scheuten en het presenteert super!