KookJij

Cheviche van zeebaars

Een heerlijk cheviche van zeebaars recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cheviche van zeebaars te bereiden

Snipper de sjalot en snij de zeebaars in fijne blokjes, meng en voeg limoensap en peper en zout toe. Blancheer de koolbladeren kort en spoel onder koud water. Steek 4 cirkels uit elk blad. Steek 2 cirkels uit elk plakje parmaham. Frituur het vel van de vis en kruid met iets zout.
Presentatie:
Leg in een ring eerst een hamcirkel, dan kool, zeebaars etc. Leg op elk torentje een stukje gefrituurd vel en garneer met zalmeitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hans Hermus

Hans Hermus zegt:
Een geweldig lekker gerecht! Ik heb het vorige week zelf een keer klaar gemaakt en het was heerlijk!
Ik heb de zalmeitjes niet gebruikt, maar maakte in plaats daarvan een dillesaus die koud werd geserveerd onder het torentje.
Bovenop het torentje garneerde ik niet met het gefrituurde vel, maar met gefrituurde schijfjes pastinaak, schijfjes wortel en gefrituurde kleine stukjes ui.
Daarbovenop nog een toefje rode bieten scheuten en het presenteert super!