Recept
« Terug naar recepten
Chiang Mai Curry
PT50M
Chiang Mai Curry
Een heerlijk chiang mai curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chiang Mai Curry te bereiden
Marineer het varkensvlees met de gehakte knoflook en gember een uur in de koelkast.
Meng de penang curry-pasta en de de kerriepoeder door het vlees.
Bak het vlees met wat olie op gemiddeld vuur totdat het niet meer roze is.
Voeg de helft van het water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het vlees in 30 minuten garen.
Voeg de ananas en pinda’s toe.
Voeg de sojasaus, palmsuiker en tamarindepasta toe.
laat nog 15 minuten koken, voeg naar wens de rest van het water toe.
Meng de penang curry-pasta en de de kerriepoeder door het vlees.
Bak het vlees met wat olie op gemiddeld vuur totdat het niet meer roze is.
Voeg de helft van het water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het vlees in 30 minuten garen.
Voeg de ananas en pinda’s toe.
Voeg de sojasaus, palmsuiker en tamarindepasta toe.
laat nog 15 minuten koken, voeg naar wens de rest van het water toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
fijnproever zegt:
groetjes Erwin.