Recept
« Terug naar recepten
Chili Con Carne
PT60M
Chili Con Carne
Lekker gerecht, lekker met witte rijst of stokbrood met groene salade, beetje guacamole erbij en je zweeft in de zevende hemel.
Recept van:
Harry Vanderzaken
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili Con Carne te bereiden
1) Snij de uien en de knoflook fijn.
2) Zet de pan op hoog vuur en fruit de ui en knoflook aan.
3) voeg de rode peper, chili poeder, djinten en zout en peper toe.
4) Voeg het gehakt toe en rul het tot dat alles bruin is.
5) Snij de zon gedroogde tomaten in reepjes en voeg deze toe aan de gehakt.
6) Voeg de tomaten uit het blik inclusief kaneelstok plus 1dl water toe en kruid deze verder naar smaak af (peper en zout).
7) Laat alles circa 30 minuten sudderen op laag vuur.
8) Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles doorwarmen.
2) Zet de pan op hoog vuur en fruit de ui en knoflook aan.
3) voeg de rode peper, chili poeder, djinten en zout en peper toe.
4) Voeg het gehakt toe en rul het tot dat alles bruin is.
5) Snij de zon gedroogde tomaten in reepjes en voeg deze toe aan de gehakt.
6) Voeg de tomaten uit het blik inclusief kaneelstok plus 1dl water toe en kruid deze verder naar smaak af (peper en zout).
7) Laat alles circa 30 minuten sudderen op laag vuur.
8) Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles doorwarmen.
Mijn kookverhaal (Harry Vanderzaken)
Lekker gerecht, lekker met witte rijst of stokbrood met groene salade, beetje guacamole erbij en je zweeft in de zevende hemel.