Je kunt in plaats van een ovenschaal ook een groot Turks brood uithollen en vullen hiermee!
Ofwel pak je Italiaanse witte broodjes (deze zijn groter als gewone broodjes) en je holt deze uit en vult ze zodat je netjes 1 persoonsbroodjes krijgt, ziet mooi uit aan tafel en smaakt heerlijk krokant als ze uit de oven komen, deze dan serveren op wat sla.
Recept
« Terug naar recepten
Chili con carne ovenschotel
PT90M
Chili con carne ovenschotel
Een heerlijk chili con carne ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ergens gelezen,weet niet meer waar en helemaal aangepast naar eigen smaak!
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con carne ovenschotel te bereiden
-Het gehakt rul bakken en wanneer dit grijs is de paprika en uien erbij doen en even op hoog vuur goed aanbakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorroeren.
-Als alles goed heet is de knoflook erbij doen.
-Nu de bruine bonen met sap,.de ananasstukjes (uitgelekt) en de maïskorrels erbij doen en goed doorroeren.
-Alles goed heet laten worden (pruttelen) en dan het bouillonblokje erboven verkruimelen, peper en zout toevoegen samen met de ketjap en de tomatenpuree.
-Nu het rode pepertje schoonmaken; houd je van pittig dan de zaadjes mee kleinsnijden en anders de zaadjes verwijderen en de peper fijnsnijden en toevoegen aan het mengsel.
-Deksel op de pan, vuur laag en intussen de rijst gaar koken.
-De rijst goed door het mengsel heen roeren en alles overdoen in de ovenschaal.
-Royaal bestrooien met geraspte kaas en beleggen met de plakjes tomaat.
-In een voorverwarmde oven zetten van 180°C tot de kaas goudbruin is.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorroeren.
-Als alles goed heet is de knoflook erbij doen.
-Nu de bruine bonen met sap,.de ananasstukjes (uitgelekt) en de maïskorrels erbij doen en goed doorroeren.
-Alles goed heet laten worden (pruttelen) en dan het bouillonblokje erboven verkruimelen, peper en zout toevoegen samen met de ketjap en de tomatenpuree.
-Nu het rode pepertje schoonmaken; houd je van pittig dan de zaadjes mee kleinsnijden en anders de zaadjes verwijderen en de peper fijnsnijden en toevoegen aan het mengsel.
-Deksel op de pan, vuur laag en intussen de rijst gaar koken.
-De rijst goed door het mengsel heen roeren en alles overdoen in de ovenschaal.
-Royaal bestrooien met geraspte kaas en beleggen met de plakjes tomaat.
-In een voorverwarmde oven zetten van 180°C tot de kaas goudbruin is.
fabita zegt: