Recept
« Terug naar recepten
Chili con carne uit Mexico
PT100M
Chili con carne uit Mexico
Een heerlijk chili con carne uit mexico recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con carne uit Mexico te bereiden
1. Laat de bonen een nacht weken in water. Giet ze af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet ze af. Kook ze 1 uur in ruim water met een snuifje zout.
2. Bak het gekruide gehakt rul in de olijfolie. Voeg er de uien en de knoflook aan toe. Roerbak een paar minuten.
3. Doe er de paprika, de bonen, de komijn en de chilipeper bij. Schep goed om.
4. Voeg er de tomaten en 1 glas water aan toe.
5. Dek af en laat 30 minuten sudderen met een deksel op de pan.
6. Lekker met gekookte rijst.
2. Bak het gekruide gehakt rul in de olijfolie. Voeg er de uien en de knoflook aan toe. Roerbak een paar minuten.
3. Doe er de paprika, de bonen, de komijn en de chilipeper bij. Schep goed om.
4. Voeg er de tomaten en 1 glas water aan toe.
5. Dek af en laat 30 minuten sudderen met een deksel op de pan.
6. Lekker met gekookte rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jos zegt:
Even een vraagje, er staat in de bereiding " het gekruide gehakt", dat staat niet in de ingredienten en ook niet hoe en waarmee.
MVG,
Jos
Lizemie2 zegt:
@Jos: ik zal eens kijken of ik het originele recept ergens terug vindt