Tijdens mijn vakantie op Curaçao heb ik ongeveer 10 verschillende recepten van chili verzameld en de meeste ook geproefd.
Of ik ze allemaal opstuur, weet ik nog niet. Dit is nr. 1.
Recept
« Terug naar recepten
Chili nr. 1 con negritos y maíz
PT35M
Chili nr. 1 con negritos y maíz
Een heerlijk chili nr. 1 con negritos y maíz recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
343 kCal energie
15 Gram vet
15 Gram vet
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
uit een plakboek van een Curaçaose vriendin en die had het uit een tijdschrift.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili nr. 1 con negritos y maíz te bereiden
De bonen en maís afgieten.
De 1 el olijfolie verhitten en het gehakt al roerend rul bakken ong 5 a 7 minuten of tot het niet meer rose is.
Het gehakt uit de pan halen en apart wegzetten.
Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan en voeg dan de wortelstukjes + ui + knoflook + peperstukjes toe.
Al roerend 3 minuten op halfhoog vuur fruiten.
Dan tomatenpasta erbij en 1 minuutje roerend fruiten tot het geheel wat donkerder is geworden.
Nu het gehakt erbij + de bonen + de maïs + chilipoeder + bouillon + zout en peper naar smaak.
Het vuur wat lager draaien en het gerecht onbedekt ong. 10 minuten laten sudderen of tot de groente wat zachter is. Wel zo nu en dan roeren.
Garneer met geraspte of in plakken gesneden kaas en als je wilt met ringetjes peper/rode ui.
De 1 el olijfolie verhitten en het gehakt al roerend rul bakken ong 5 a 7 minuten of tot het niet meer rose is.
Het gehakt uit de pan halen en apart wegzetten.
Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan en voeg dan de wortelstukjes + ui + knoflook + peperstukjes toe.
Al roerend 3 minuten op halfhoog vuur fruiten.
Dan tomatenpasta erbij en 1 minuutje roerend fruiten tot het geheel wat donkerder is geworden.
Nu het gehakt erbij + de bonen + de maïs + chilipoeder + bouillon + zout en peper naar smaak.
Het vuur wat lager draaien en het gerecht onbedekt ong. 10 minuten laten sudderen of tot de groente wat zachter is. Wel zo nu en dan roeren.
Garneer met geraspte of in plakken gesneden kaas en als je wilt met ringetjes peper/rode ui.
flavia zegt: