Klik op foto om te vergroten.
Eigenlijk moest dit met pizzadeeg i.p.v. tortilla, maar daar ik niet dol ben op pizza en ik de tortilla's in huis had, heb ik het hiermee gedaan. Het was lekker krokant.
Wil je het minder pittig, laat dan de pepers en chilipoeder weg.
Recept
« Terug naar recepten
Chili nr. 3: met wortels en gehakt onder een kapje
PT60M
Chili nr. 3: met wortels en gehakt onder een kapje
Een heerlijk chili nr. 3: met wortels en gehakt onder een kapje recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Variatie op een recept uit Best Comfort Food.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili nr. 3: met wortels en gehakt onder een kapje te bereiden
Oven op 180/185 gr. C
1. De olijfolie verhitten in de wok en het gehakt hierin rul bakken tot het niet meer rose is.Het gehakt met een schuimspaan uit de wok halen en opzij zetten.
2. Dan de wortels + ui + knoflook + paprika in de wok en 10 a 12 minuten zachtjes laten sudderen.
3. Als het geheel teveel vocht heeft, dit afgieten.
4. Het vlees weer in de wok bij de wortels doen en ook de marinarasaus + olijven + verse chilipeper + eventueel jalapeñopeper.Laat 3 a 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout en peper en chilipoeder toe en goed mengen.
5.De wok van het vuur halen en wat geraspte kaas naar smaak door het gehakt roeren.
6.Spuit de ovenschaaltjes in met de kookspray: bodem, kanten en de rand bovenaan.
7. Verdeel het gehaktmengsel over de 4 schaaltjes.
Leg op elke schaal een tortilla en vouw die hier en maak hier en daar wat vouwen erin.Voorzichtig want ze breken snel (niet dat dat zo erg is).
8 Klop het ei los en kwast de bovenkant van de tortilla hiermee in.
9. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel die over het "dekseltje". Ze kunnen best iets over de rand steken.
10. Schuif het bakblik in de oven voor 15 a 20 minuten of tot de tortilla lichtbruin is.
Dien het in het schaaltje op.
1. De olijfolie verhitten in de wok en het gehakt hierin rul bakken tot het niet meer rose is.Het gehakt met een schuimspaan uit de wok halen en opzij zetten.
2. Dan de wortels + ui + knoflook + paprika in de wok en 10 a 12 minuten zachtjes laten sudderen.
3. Als het geheel teveel vocht heeft, dit afgieten.
4. Het vlees weer in de wok bij de wortels doen en ook de marinarasaus + olijven + verse chilipeper + eventueel jalapeñopeper.Laat 3 a 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout en peper en chilipoeder toe en goed mengen.
5.De wok van het vuur halen en wat geraspte kaas naar smaak door het gehakt roeren.
6.Spuit de ovenschaaltjes in met de kookspray: bodem, kanten en de rand bovenaan.
7. Verdeel het gehaktmengsel over de 4 schaaltjes.
Leg op elke schaal een tortilla en vouw die hier en maak hier en daar wat vouwen erin.Voorzichtig want ze breken snel (niet dat dat zo erg is).
8 Klop het ei los en kwast de bovenkant van de tortilla hiermee in.
9. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel die over het "dekseltje". Ze kunnen best iets over de rand steken.
10. Schuif het bakblik in de oven voor 15 a 20 minuten of tot de tortilla lichtbruin is.
Dien het in het schaaltje op.