Recept
« Terug naar recepten
Chilirijst met gehakt
PT30M
Chilirijst met gehakt
Een heerlijk chilirijst met gehakt recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Bewerkt recept uit “Rijst als basisâ€
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilirijst met gehakt te bereiden
1. Pel en snipper de uien. Giet de tomaten af (vang het sap op) en snijd ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes. Laat de mais. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
2. Kook de zilvervliesrijst 8 minuten (=2 minuten minder dan de totale kooktijd).
3. Bak het gehakt (zonder olie!) in een hapjespan tot het bruin en rul is. Giet het vocht en vet hiervan af. Voeg de ui toe en fruit deze zachtjes glazig. Bak de paprika 1 minuut mee. Voeg de stukjes tomaat met het sap en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
4. Voeg dan de rijst toe en kook deze nog ca. 2 minuten mee. Voeg dan de maïs en de kidneybonen toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cajunkruiden. Roer de koriander (of bieslook) erdoor en bestrooi met geraspte kaas.
2. Kook de zilvervliesrijst 8 minuten (=2 minuten minder dan de totale kooktijd).
3. Bak het gehakt (zonder olie!) in een hapjespan tot het bruin en rul is. Giet het vocht en vet hiervan af. Voeg de ui toe en fruit deze zachtjes glazig. Bak de paprika 1 minuut mee. Voeg de stukjes tomaat met het sap en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
4. Voeg dan de rijst toe en kook deze nog ca. 2 minuten mee. Voeg dan de maïs en de kidneybonen toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cajunkruiden. Roer de koriander (of bieslook) erdoor en bestrooi met geraspte kaas.
lily1 zegt: