Recept
« Terug naar recepten
Chinese bouillon met coquilles St Jaques
PT30M
Chinese bouillon met coquilles St Jaques
Een heerlijk chinese bouillon met coquilles st jaques recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese bouillon met coquilles St Jaques te bereiden
Bereiding: GEVOGELTEBOUILLON:
snijd de kip in stukken
Verhit olie in grote soeppan en laat gember en knoflook hierin zachtjes fruiten, voeg grof gesneden groenten en de stukken kip toe en bak tot alles begint te kleuren.
Voeg de sherry plus water toe en laat ca 1,5 uur trekken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de bouillon door een doek en ontvet ( of door afkoeling vet eraf scheppen of, indien nog warm bovendrijvende vetoogjes met keukenpapier "opnemen").
BEREIDING VISCONSOMME:
Hak visgraten i stukken en was ze.
Verhit olie in soeppan en laat de graten een paar minuten "zweten".
Fruit tomatenpuree en lente-uitjes mee en giet de gevogeltebouillon erbij.
Breng aan de kook en schuim zorgvuldig af.
Voeg de kruiden toe en laat één half uurtje trekken.
Giet door een vochtige doek en breng op smaak met peper, zout, sojasaus en sesamolie.
Was de mosselen en snijd elke mossel in 5 dunne plakjes.
Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1,5 cm e de shii take en peultjes in smalle reepjes.
Maak de taugé schoon, was en laat even uitlekken.
Kneus de gember.
Verhit de bouillon.
Verhit de olie samen met de gekneusde gember in een koekenpan.
Haal na 30 sec.de gember eruit, vur hoog en roerbak de groente in volgorde eerst lente-ui, na 30 sec. peultjes, na weer 30 sec. shii take en tot slot de taugé.
Haal de pan van het vuuren breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Bestrijk bodem van hete soepborden met een waasje olie en leg hierin de mosselplakjes, verdeel de groenten over de borden en giet er de hete bouillon over.
snijd de kip in stukken
Verhit olie in grote soeppan en laat gember en knoflook hierin zachtjes fruiten, voeg grof gesneden groenten en de stukken kip toe en bak tot alles begint te kleuren.
Voeg de sherry plus water toe en laat ca 1,5 uur trekken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de bouillon door een doek en ontvet ( of door afkoeling vet eraf scheppen of, indien nog warm bovendrijvende vetoogjes met keukenpapier "opnemen").
BEREIDING VISCONSOMME:
Hak visgraten i stukken en was ze.
Verhit olie in soeppan en laat de graten een paar minuten "zweten".
Fruit tomatenpuree en lente-uitjes mee en giet de gevogeltebouillon erbij.
Breng aan de kook en schuim zorgvuldig af.
Voeg de kruiden toe en laat één half uurtje trekken.
Giet door een vochtige doek en breng op smaak met peper, zout, sojasaus en sesamolie.
Was de mosselen en snijd elke mossel in 5 dunne plakjes.
Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1,5 cm e de shii take en peultjes in smalle reepjes.
Maak de taugé schoon, was en laat even uitlekken.
Kneus de gember.
Verhit de bouillon.
Verhit de olie samen met de gekneusde gember in een koekenpan.
Haal na 30 sec.de gember eruit, vur hoog en roerbak de groente in volgorde eerst lente-ui, na 30 sec. peultjes, na weer 30 sec. shii take en tot slot de taugé.
Haal de pan van het vuuren breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Bestrijk bodem van hete soepborden met een waasje olie en leg hierin de mosselplakjes, verdeel de groenten over de borden en giet er de hete bouillon over.