Recept
« Terug naar recepten
Chinese kip uit de oven
PT180M
Chinese kip uit de oven
Gebraden kip, maar met een heerlijk Chinees tintje.
Recept van:
Yvonne Quadflieg Walravens
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eindhovens Dagblad, Janny van der Heijden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kip uit de oven te bereiden
- Maak de kip schoon en dep droog.
- Meng in een kom sesamolie, soja- en oestersaus en roer hier citroensap, sherry, vijfkruidenpoeder en gemberwortel door.
- Pers het teentje knoflook hierboven uit en bestrijk hiermee de kip rondom. Marineer de kip minstens enkele uren.
- Verwarm de oven voor op circa 180°C.
- Neem de kip uit de marinade en dep hem droog.
- Leg de kip op een rooster boven een braadslede. Schenk een klein laagje water in de braadslede. Braad de kip in ongeveer een uur gaar.
- Laat de kip afgedekt rusten na het uit de oven nemen.
Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)
Dit recept stond vandaag (23.06.2010) in het Eindhovens Dagblad. Ik vond het zo'n leuk recept dat ik het graag wilde delen met degene die deze krant niet lezen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda66 zegt:
http://www.kipuitdeoven.nl/kip-uit-de-oven-van-jamie-oliver/
AnnikaT zegt:
AnnikaT zegt:
spikeysmum zegt:
Ja de kip is goed gelukt (zoals je misschien op de toegevoegde foto kan zien), maar we gaan hem morgen pas opeten. Mijn man had vandaag niet zoveel honger:? Vriendelijke groeten terug van Yvonne en Spikey (mijn hond).
hns zegt:
Vriend grt Hans en Bores(mijn hond):)
hns zegt:
Ja ik ken dat gevoel, doet me denken aan 'over de kook', waarbij alles ambachtelijk bereid moet worden. Hoop voor je dat het lekker smaakt. grt Hans:):)
spikeysmum zegt:
hns zegt:
grt, dank Hans:)
Kip uit Eindhoven zegt: