KookJij

Chinese kip

Een heerlijk chinese kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kip te bereiden

Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de uien en de knoflook.
Voeg daarna de kipkluifjes toe laat dit geheel op hoog vuur flink aan braden.
Daarna voeg je water toe zoveel dat de kip net niet onder staat. Dan voeg je de 5 kruidenpoeder toe, 2 eetlepels.
Flink wat ketjap. En peper en zout naar smaak.
Laat dit geheel lekker pruttelen op een laag vuur totdat de kip zo goed als loslaat van het bot.
Laat de mixed pickles en de bamboe uitlekken en voeg deze als laatste toe aan het geheel.
Goed laten doorwarmen.
Chinese kool en taugé even blancheren. De groente moet knapperig blijven. Dan spreid je dit uit over de pan met de kip en zo dien je dit op
Serveren met witte rijst.

Mijn kookverhaal (Fenny van Oudenaarde)

Ik heb dit recept ooit gekregen van een vriendin. Waar het recept vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Zij kookte altijd Surinaams maar kon mij toen al niet vertellen of dit een echt Surinaams gerecht is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

John

John zegt:
Beste Paula, gebruik dan wel Chinese sojasaus.
Paula Willems

Paula Willems zegt:
Als er Chinese kip staat, is het Chinese kip en NIET Japanse kip.
John

John zegt:
Hoezo chinese kip!!!!???
Zal wel Japanse zijn.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Beste Nellie,ik deed de suggestie eerst een mesPUNTJE te proberen,maar als je het lekker vindt mag je gerust 2 THEElepels gebruiken,of als het érg lekker vindt...2 EETlepels;)
nellie

nellie zegt:
ik ken de 5 kruiden heel goed maar een heel potje ???? dat zijn 2 eetlepels,ga het dus niet proberen
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
De smaak van 5-kruidenpoeder is voor sommigen té nadrukkelijk aanwezig;niet iedereen is gecharmeerd van de specifieke anijs-melange;probeer eerst met een mespuntje en ,daarna kan je het altijd bijkruiden,..tenminste als je het de volgende dag gaat eten.:p:p
nellie

nellie zegt:
2 eetlepels 5 kruiden poeder lijkt me wel wat veel zal wel 2 thee lepels zijn
Tejo

Tejo zegt:
Lijkt me te gek joh, zal het morgen gelijk proberen