Recept
« Terug naar recepten
Chinese kip
PT30M
Chinese kip
Een heerlijk chinese kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fenny van Oudenaarde
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kip te bereiden
Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de uien en de knoflook.
Voeg daarna de kipkluifjes toe laat dit geheel op hoog vuur flink aan braden.
Daarna voeg je water toe zoveel dat de kip net niet onder staat. Dan voeg je de 5 kruidenpoeder toe, 2 eetlepels.
Flink wat ketjap. En peper en zout naar smaak.
Laat dit geheel lekker pruttelen op een laag vuur totdat de kip zo goed als loslaat van het bot.
Laat de mixed pickles en de bamboe uitlekken en voeg deze als laatste toe aan het geheel.
Goed laten doorwarmen.
Chinese kool en taugé even blancheren. De groente moet knapperig blijven. Dan spreid je dit uit over de pan met de kip en zo dien je dit op
Serveren met witte rijst.
Voeg daarna de kipkluifjes toe laat dit geheel op hoog vuur flink aan braden.
Daarna voeg je water toe zoveel dat de kip net niet onder staat. Dan voeg je de 5 kruidenpoeder toe, 2 eetlepels.
Flink wat ketjap. En peper en zout naar smaak.
Laat dit geheel lekker pruttelen op een laag vuur totdat de kip zo goed als loslaat van het bot.
Laat de mixed pickles en de bamboe uitlekken en voeg deze als laatste toe aan het geheel.
Goed laten doorwarmen.
Chinese kool en taugé even blancheren. De groente moet knapperig blijven. Dan spreid je dit uit over de pan met de kip en zo dien je dit op
Serveren met witte rijst.
Mijn kookverhaal (Fenny van Oudenaarde)
Ik heb dit recept ooit gekregen van een vriendin. Waar het recept vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Zij kookte altijd Surinaams maar kon mij toen al niet vertellen of dit een echt Surinaams gerecht is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
nellie zegt:
John zegt: