Recept
« Terug naar recepten
Chinese kippensoep
PT60M
Chinese kippensoep
Een heerlijk chinese kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kippensoep te bereiden
-Zet de kippenbouten op met de bouillonblokjes in 4 liter water, zodra het water kookt, vuur zachter zetten en met deksel op de pan 30 minuten laten koken.
-De kippenbouten uit de bouillon halen en ontdoen van vel en bot en het vlees in stukjes trekken.
-Het kippenvlees, de roerbakgroenten en de ham in de bouillon doen en 15 minuutjes laten koken.
-Intussen van de 2 eieren een omelet maken en deze in stukjes snijden.
-De rijst en omeletstukjes van het vuur af door de soep roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper en zout.
-De soep serveren en bestrooien met de geroosterde uitjes.
-De kippenbouten uit de bouillon halen en ontdoen van vel en bot en het vlees in stukjes trekken.
-Het kippenvlees, de roerbakgroenten en de ham in de bouillon doen en 15 minuutjes laten koken.
-Intussen van de 2 eieren een omelet maken en deze in stukjes snijden.
-De rijst en omeletstukjes van het vuur af door de soep roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper en zout.
-De soep serveren en bestrooien met de geroosterde uitjes.