Recept
« Terug naar recepten
Chinese kippensoep
PT45M
Chinese kippensoep
Een heerlijk chinese kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kippensoep te bereiden
Breng in een liter water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (je kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Breng hem goed op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met de bosui.