KookJij

Chinese Kippensoep

Eén van de vele varianten op kippensoep gebied. Daarom : Houd het zo simpel mogelijk
Recept van:
Bereidingstijd: 165 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Kippensoep te bereiden

  1. Vul de pan met 3 1/2 liter water en doe daar in de kip, de bosui, gember, knoflook, koriandersteeltjes en vissaus en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en laat de soep trekken op het laagst mogelijke vuur gedurende 2 1/2 uur met deksel op de pan.
  3. Verwijder na het koken van de soep het bovenliggend schuim.
  4. Haal met een schuimspaan alles uit de soep en breng op smaak met vissaus, peper en citroensap.
  5. Voeg eventueel toe stukjes kippenvlees.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst