Recept
« Terug naar recepten
Chinese Kippensoep
PT165M
Chinese Kippensoep
Eén van de vele varianten op kippensoep gebied. Daarom : Houd het zo simpel mogelijk
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Kippensoep te bereiden
- Vul de pan met 3 1/2 liter water en doe daar in de kip, de bosui, gember, knoflook, koriandersteeltjes en vissaus en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep trekken op het laagst mogelijke vuur gedurende 2 1/2 uur met deksel op de pan.
- Verwijder na het koken van de soep het bovenliggend schuim.
- Haal met een schuimspaan alles uit de soep en breng op smaak met vissaus, peper en citroensap.
- Voeg eventueel toe stukjes kippenvlees.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij jasmijnthee.