Deze soep wordt veel geserveerd op Nieuwjaar in Hong Kong. Dit is dan de basis.
Kan uiteraard met van alles opgeleukt worden.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese Nieuwjaarssoep
PT45M
Chinese Nieuwjaarssoep
Een heerlijk chinese nieuwjaarssoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Nieuwjaarssoep te bereiden
1).Verhit in een flinke pan de kippenbouillon.
2).Voeg toe de bamboespruiten.
3).Voeg toe de tahoe (=tofu).
4).Voeg toe de paddenstoelen.
5).Voeg toe de sesam olie,.de chilisaus,.de peper en de suiker en roer goed door.
6).Haal van het vuur af en klop er dan door eerst de eierkluts en vervolgens de lenteuitjes.
7).Maak het zonodig af op smaak met Nam Pla en taugé.
8)Garneer evt met wat gesnipperde blaadjes.
2).Voeg toe de bamboespruiten.
3).Voeg toe de tahoe (=tofu).
4).Voeg toe de paddenstoelen.
5).Voeg toe de sesam olie,.de chilisaus,.de peper en de suiker en roer goed door.
6).Haal van het vuur af en klop er dan door eerst de eierkluts en vervolgens de lenteuitjes.
7).Maak het zonodig af op smaak met Nam Pla en taugé.
8)Garneer evt met wat gesnipperde blaadjes.