Recept
« Terug naar recepten
Chinese noedelsoep met scampi's
PT25M
Chinese noedelsoep met scampi's
Een heerlijk chinese noedelsoep met scampi's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese noedelsoep met scampi's te bereiden
Snij de prei, paprika en kool in fijne reepjes. Hak de knoflook, gember en groene peper fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van je mes, zodat de aroma’s vrijkomen.
Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, gember, groene peper, citroengras, vissaus, sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de scampi’s, paprika, prei, kool en rijstnoedels toe. Laat nog 5 minuten zachtjes verder koken, tot de scampi’s en de noedels gaar zijn.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi rijkelijk met verse koriander en serveer meteen.
Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, gember, groene peper, citroengras, vissaus, sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de scampi’s, paprika, prei, kool en rijstnoedels toe. Laat nog 5 minuten zachtjes verder koken, tot de scampi’s en de noedels gaar zijn.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi rijkelijk met verse koriander en serveer meteen.
fijnproever zegt: