KookJij

Chinese Paddenstoelensaus

Een heerlijk chinese paddenstoelensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Chinese Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Paddenstoelensaus te bereiden

Laat de paddenstoelen 30 minuten in warm water met 1 el suiker weken. Laat daarna uitlekken, maar bewaar 120 ml van het weekvocht.
Haal de steeltjes eraf en halveer de hoedjes.
Verwarm 2 el van de olie (30 ml) en roerbak de paddenstoelen 2 minuten.
Voeg de sojasaus, rijstwijn of sherry en zout toe. Roer de overige olie, weekvocht en suiker erdoor. Laat afgedekt 30 minuten sudderen, roer regelmatig even door.
Los de maizena op in een beetje water en roer het erbij in de pan tot de saus indikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst