Recept
« Terug naar recepten
Chinese Paddenstoelensaus
PT45M
Chinese Paddenstoelensaus
Een heerlijk chinese paddenstoelensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Chinese Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Paddenstoelensaus te bereiden
Laat de paddenstoelen 30 minuten in warm water met 1 el suiker weken. Laat daarna uitlekken, maar bewaar 120 ml van het weekvocht.
Haal de steeltjes eraf en halveer de hoedjes.
Verwarm 2 el van de olie (30 ml) en roerbak de paddenstoelen 2 minuten.
Voeg de sojasaus, rijstwijn of sherry en zout toe. Roer de overige olie, weekvocht en suiker erdoor. Laat afgedekt 30 minuten sudderen, roer regelmatig even door.
Los de maizena op in een beetje water en roer het erbij in de pan tot de saus indikt.
Haal de steeltjes eraf en halveer de hoedjes.
Verwarm 2 el van de olie (30 ml) en roerbak de paddenstoelen 2 minuten.
Voeg de sojasaus, rijstwijn of sherry en zout toe. Roer de overige olie, weekvocht en suiker erdoor. Laat afgedekt 30 minuten sudderen, roer regelmatig even door.
Los de maizena op in een beetje water en roer het erbij in de pan tot de saus indikt.