Wat drinken we hierbij?
Het beste is thee of bier.
Wil je er wijn bij , denk dan aan een niet al te droge Riesling.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese Salade met Kip
PT60M
Chinese Salade met Kip
Er zijn weinig sla-recepten uit China. Maar deze kipsalade wordt nogal eens genuttigd in allerlei variaties.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Salade met Kip te bereiden
- Zet de kip met de gemberschijfjes,de hele lenteuien en 2 theelepels zout op in een pannetje water. Breng aan de kook en laat dat 15 minuten op een zacht vuurtje gaar sudderen. Haal dan de pan van het vuur en laat het afkoelen. Haal de afgekoelde kip uit het pannetje en trek die in kleine stukjes cq reepjes en zet dat apart.
- Terwijl de kip staat te koken : voeg bij elkaar in de blendercup van de keukenmachine de katjang-olie en sesamolie, rijst, wijnazijn, limoensap, suiker, geraspte gember, pindakaas, uien, knoflook, Nam Pao Prik. 3 cc zeezout, flink vers gemalen zwarte peper. Draai hiervan een gladde dressing en zet die ook apart.
- Vlak voor het uitserveren de fijn gesneden kool in een flinke slakom doen met de katjang, sesamzaadjes, gesnipperde basilicum, de lenteui-diagonaaltjes en de kip. Roer dan 2/3 van de dressing er door en meng zorgvuldig.
- Dien op en bestrooi met gefrituurde rijst-vermicelli.