Recept
« Terug naar recepten
Chinese Speklappen
PT150M
Chinese Speklappen
Speklapjes kun je op veel manieren klaar maken. Lekker gekruid en net even krokant gebakken zijn ze altijd wel lekker. Hier is weer zo'n receptje
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Speklappen te bereiden
- Verhit wat rijstolie in de extra pan en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de ui glazig begint te worden.
- Voeg dan daaraan toe de rijstwijnazijn, de sojasaus, de hoisin saus, de geraspte gember en de honing. Roer dat op een zacht vuurtje goed door elkaar.
- Roer er vervolgens de droge kruiden door tot een homogene marinade is ontstaan. Haal dit van het vuur en laat het afkoelen.
- In deze marinade de speklapjes 2 - 8 uren laten trekken in de koeling.
- Verhit weer rijstolie in de anti-aanbak bakpan en bak hierin de droogedepte & gemarineerde speklappen goudbruin gaar en ietsje krokant.
- Verhit in het pannetje de rest van de marinade en klop er wat olie of boter doorheen om een sausje te maken.
- Geef er nasi goreng erbij of witte rijst. Of probeer eens met een stamppot andijvie of stamppot peen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Warme thee, koud bier of een lichte rode wijn past hier goed bij.
Erwin zegt:
Wat een ingredientenlijsten! Hoe meer ingr hoe beter het is blijkbaar.
Daar ontgaat het jullie toch echt aan ietsmaar heel veel suc6 verder! Ik sla over..