Recept
« Terug naar recepten
Chinese Steak
PT80M
Chinese Steak
Het gaat er om dat het vlees goed is gesneden en dat de saus een diepe smaak geeft
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Steak te bereiden
- Begin met het vlees 45 minuten in de freezer te leggen. Het vlees wordt dan makkelijker in dunne plakjes snijdbaar.
- Snijd het vlees haaks op de draad in dunne plakjes.
- Doe de maizena in een plastic zak en stop het vlees er bij in en schud. De plakjes vlees moeten allemaal goed zijjn bedekt met de maizena.
- Verhit de helft van het olie mengsel in de grote antiaanbak pan tot gloeiend heet en leg het vlees daarin in een enkele laag en bak 2 minuten aan elke kant. Doe dit in meerdere tranches.
- Haal het vlees uit de pan en zet het tijdelijk weg onder een vel alu-folie op keukenpapier.
- Zet de wok op het vuur en laat die heet worden
- Doe de rest van de olie-mix in de pan en fruit daarin aan de knoflook en de gember. Roer gedurende een 1/2 minuut goed door.
- Voeg de ketjap toe in de antiaanbak pan en verhit. Breng dit over naar de wok en voeg toe het water en de suiker, roer en laat aan de kook komen. Voeg de mirin toe en de chilisaus
- Ondertussen een papjemaken van 2 x 5 cc maizena en 1 eetlepel water.
- Voeg dit toe aan de inhoud van de wok en laat al roerend aan de kook komen. Zodra de saus begint te dikken het vlees erbij doen en even laten doorkoken. Voeg de peper toe en roer goed door.
- Geef er witte rijst bij en bv. roergebakken broccoliroosjes
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij thee, bier of een jonge rode wijn.