KookJij

Chinese Stoofpot met kip

Het gebruik van 5 - kruidenpoeder, sesamolie en tomatenconcentraat zou de aanwijzing zijn dat dit recept oorspronkelijk uit China afkomstig is
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Stoofpot met kip te bereiden

  1. Maak een marinade van de ingredienten, welke genoemd staan onder "MARINADE" en roer daarin de stukken kip goed door. Laat de kip hierin 1 a 2 uur marineren en schep zo nu en dan even om.
  2. Verhit de kokosolie en sesamolie in een flinke wok of wadjan en schep daarin de kip zo uit de marinade. Roer lekker door tot de kip mooi bruin aan het worden is.
  3. Voeg dan toe de verkruimelde bouillontablet, de trassie en het tomaten-concentraat en blijf goed omwerken.
  4. Voeg enkele eetlepels water toe en blijf goed roeren en zorg er voor dat de kip mooi gaart. Eventueel nog een water toevoegen om de kip gaar te stoven.
  5. Geef er rijst bij en atjar ketimun. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij thee geven, bier of wijn.
Als wijn moet je denken aan een stevige rosé of een Riesling Spaetlese Trocken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst