Recept
« Terug naar recepten
Chinese tomaten-kippensoep
PT30M
Chinese tomaten-kippensoep
Een heerlijk chinese tomaten-kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Keukenhelden.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese tomaten-kippensoep te bereiden
Breng het water aan de kook. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snij de ui in vier stukken. Snij de tenen knoflook in tweeen. Snij de kipfilet in stukjes. Doe de ui, knoflook, bouillonblokjes en de in stukjes gesneden kipfilet in het kokende water. Laat het water weer opkoken en zet daarna het vuur zacht. Laat alles 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.(deksel schuin op de pan). Dan haal je met een schuimspaan de ui en de knoflook weer uit de pan.Deze kun je weggooien. Voeg dan het tomatensap toe en roer goed door. Roer dan in een kom de ketjap, suiker, azijn, sambal, djahe en sereh goed door elkaar. Doe het mengsel bij de soep en roer het geheel even door. zet vuur hoog. Breng de soep weer aan de kook. Roer dan de 2 eetlepels maizena in een koffiekopje met heet water, goed door elkaar. Bind met dit papje de soep. goed doorroeren. Nu kan de tauge en de eiermie erbij. ook weer goed blijven roeren. Als alles weer kookt zet je het vuur weer laag en leg je de deksel schuin op de pan. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. SMAKELIJK
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Thea zegt:
corien1 zegt: