Recept
« Terug naar recepten
Chinkali
PT60M
Chinkali
Een heerlijk chinkali recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinkali te bereiden
Vulling: Hak de uien en de verse kruiden fijn. Meng deze met het karwijzaad en de rode peper en voeg het water toe. Meng dit geheel door het gehakt.
Deeg: Maak een werkblad schoon en droog en bestrooi het met bloem, het water, het zout en eventueel het ei en kneed dit tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een grote zeer dunne plak. Houd daarbij een bakje bloem bij de hand en gebruik dit op de deegroller en het werkblad om te voorkomen dat het deeg gaat plakken.
Snijd met behulp van een glas met dunne rand rondjes uit het deeg. Rol deze rondjes zo mogelijk nog iets dunner en groter uit. Leg op het midden van elk van de rondjes wat gehaktvulling. Vouw nu de pakketjes dicht door de buitenrand stukje voor stukje op te nemen - alsof u een gordijn plooit. Werk zo de cirkel rond en druk uiteindelijk de deegrand goed aan elkaar, zodat de chinkali een soort handvat krijt. Breng een grote pan met water (of runderbouillon)aan de kook en leg de chinkalis hier voorzichtig in. Laat ze in 15 minuten gaar koken. Besprenkel ze voor het serveren met vers gemalen zwarte peper.
Chinkali wordt gegeten door de vork in het dikke deegdeel te prikken en het gevulde deel te nuttigen. Het dikke deegdeel eet men niet op. Bij chinkali is een stevig glas bier onmisbaar.
Deeg: Maak een werkblad schoon en droog en bestrooi het met bloem, het water, het zout en eventueel het ei en kneed dit tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een grote zeer dunne plak. Houd daarbij een bakje bloem bij de hand en gebruik dit op de deegroller en het werkblad om te voorkomen dat het deeg gaat plakken.
Snijd met behulp van een glas met dunne rand rondjes uit het deeg. Rol deze rondjes zo mogelijk nog iets dunner en groter uit. Leg op het midden van elk van de rondjes wat gehaktvulling. Vouw nu de pakketjes dicht door de buitenrand stukje voor stukje op te nemen - alsof u een gordijn plooit. Werk zo de cirkel rond en druk uiteindelijk de deegrand goed aan elkaar, zodat de chinkali een soort handvat krijt. Breng een grote pan met water (of runderbouillon)aan de kook en leg de chinkalis hier voorzichtig in. Laat ze in 15 minuten gaar koken. Besprenkel ze voor het serveren met vers gemalen zwarte peper.
Chinkali wordt gegeten door de vork in het dikke deegdeel te prikken en het gevulde deel te nuttigen. Het dikke deegdeel eet men niet op. Bij chinkali is een stevig glas bier onmisbaar.
Rogier zegt: