Recept
« Terug naar recepten
Chocolade- amaretto mousse
PT15M
Chocolade- amaretto mousse
Een heerlijk chocolade- amaretto mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marion Dekker
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade- amaretto mousse te bereiden
smelt de couverture au bain marie. klop de slagroom stijf en spatel hierdoor voorzichtig de amaretto. klop het eiwitluchtig met een 5e deel suiker. Voeg nog 4 maal de suiker toe totdat alles hierin is opgelost.Klop dit nog ong 5 min. tot hij taai is (sporen van garde blijven staan) Spatel de slagroom door de gesmolten chocola en spatel de geslagen eiwit door het mengsel. Zet de mousse even in de koelkast en schep hem origineel op en strooi er gebrande amandelen overheen.