Recept
« Terug naar recepten
Chocolade bavarois
PT60M
Chocolade bavarois
Een heerlijk chocolade bavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
karin luykx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade bavarois te bereiden
Smelt de chocolade au bain marie.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
Klop ondertussen de eidooiers met een gedeelte van de suiker en de custard glad.
Zodra de melk kookt het vanillestokje eruit halen, open snijden en het binnenste van het stokje terug in de melk doen.
Een beetje van de warme melk bij het eigeelpapje doen en daarna alles terug in de pan en het geheel een beetje laten binden.
Dan een beetje van het melkmengsel bij de ondertussen gesmolten chocolade doen. Goed mengen en alles terug in pan.
Week ondertussen ook de gelatine 10 minuten in koud water.
Daarna de gelatine uitknijpen en met aanhangende vocht in een pannetje boven de vlam oplossen.
Dan de gelatine bij het chocolade/melk mengsel doen.
Laat dit goed afkoelen, totdat het al lobbig wordt.
Klop de slagroom met de rest van de suiker.
Klop de 3 eiwitten stijf.
Als het mengsel goed is afgekoeld en al lobbig is de slagroom er door heen, daarna de opgeklopte eiwitten er door heen spatelen.
Giet het geheel in een ingevette vorm.
Nadat hij helemaal is opgesteven kun je hem op een mooi bord uitstorten en garneren met toefjes slagroom en/ of chocolade.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
Klop ondertussen de eidooiers met een gedeelte van de suiker en de custard glad.
Zodra de melk kookt het vanillestokje eruit halen, open snijden en het binnenste van het stokje terug in de melk doen.
Een beetje van de warme melk bij het eigeelpapje doen en daarna alles terug in de pan en het geheel een beetje laten binden.
Dan een beetje van het melkmengsel bij de ondertussen gesmolten chocolade doen. Goed mengen en alles terug in pan.
Week ondertussen ook de gelatine 10 minuten in koud water.
Daarna de gelatine uitknijpen en met aanhangende vocht in een pannetje boven de vlam oplossen.
Dan de gelatine bij het chocolade/melk mengsel doen.
Laat dit goed afkoelen, totdat het al lobbig wordt.
Klop de slagroom met de rest van de suiker.
Klop de 3 eiwitten stijf.
Als het mengsel goed is afgekoeld en al lobbig is de slagroom er door heen, daarna de opgeklopte eiwitten er door heen spatelen.
Giet het geheel in een ingevette vorm.
Nadat hij helemaal is opgesteven kun je hem op een mooi bord uitstorten en garneren met toefjes slagroom en/ of chocolade.
José van heumen zegt: